Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/christineislev.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/christineislev.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

New York “guide” – Dengang jeg drog afsted

trappe

Dengang jeg drog afsted… min moar ville med! Forstår godt, at hun gerne ville med, for hvem vil ikke det? Jeg var i New York for anden gang i februar måned (2016) – og byen gjorde mindst lige så stort et indtryk på mig, som den gjorde første gang. Der er altid noget at se, og man keder sig aldrig. Mennesker overalt, høje bygninger og at få lov til at mærke denne puls, som byen har. Det er fantastisk. Helt ubeskriveligt faktisk.

ss...

Selvom jeg var afsted i februar, føler jeg, at det er 100 år siden, at jeg stod oppe på toppen Rockefeller Center eller shoppede i Bendels. Efter jeg er kommet hjem, har jeg bare haft så travlt, at jeg helt har glemt at nyde alt det dejlige efter turen – mine fine indkøb eller de smukke billeder, som jeg har fået taget. Jeg har ikke engang siddet og stirret tomt ud i luften og tænkt på New York.  Man går altid og glæder sig sådan inden en ferie, og man nyder turen når man er afsted. Men hvad med, når man kommer hjem igen? Man bliver kastet ind i hverdagens gang og har travlt med at mærke sin egen travle puls – og vores egen puls er ikke lige så fed at mærke, som New Yorks er (selvfølgelig et meget godt tegn, at vi har en puls, 😀 ……)!! I New York er det helt befriende at se på andre travle mennesker, alt imens man selv hygger sig!

bway2

New York er et fantastisk sted. I taxaen på vej til hotellet satte vores chauffør sangen ‘New York, New York’ af Frank Sinatra på, hvilket virkelig var smukt. Det var fedt at være dét sted, som den smukke sang handler om. Måske er det bare mig, men jeg synes, at det er lidt romantisk <3

bøørk

Jeg nyder allerede at skrive dette indlæg, det er utrolig rart at få skrevet lidt ned om min skønne tur. Jeg har været så mange spændende steder, og jeg har købt så mange fine ting! Jeg tænker, at jeg i dette indlæg vil dele lidt om, hvad min mor og jeg lavede, og hvad vi syntes var hyggeligt.

New York

Forberedelse hjemmefra:

 • Undersøg filmspots hjemmefra
 • Se en masse film, som handler om New York
 • Læs en masse om NYC inden du tager afsted
 • Bestil billetterne til alt hjemmefra

Jeg kan godt lide at have styr på tingene inden jeg tager afsted – og jeg hygger mig med at gå og forberede turen –  vildt god måde at få tiden til at gå hurtigere, og desuden kan forberedelsen kun komme en til gode. Undersøg hjemmefra hvilke seværdigheder du kunne tænke dig at se. Læs lidt om New Yorks historie, så det er det 1000 gange sjovere, at man kan nikke genkendende til nogle af de ting, som man har læst om, når man er der! En anden god, men praktisk, idé er at bestille ALLE dine billetter hjemmefra, så kan du nemlig springe køen over de fleste steder. Jeg bestilte mine billetter her

Og nu til det sjove: En masse film er blevet optaget i New York – så hvorfor ikke finde ud af, hvor alle filmspots’ne i New York er? På denne måde, kan du måske være heldig at genkende en ting eller to, når du går i New Yorks filmiske gader. Sé der er Plaza, hvor Kevin fra ‘Home Alone 2’ bor! Eller gud her smadrede Carrie sin brudebuket ind i hovedet på Mr. Big!

gal-sexcity-6-jpg

Eller det kunne være en god idé  at se en masse film, som handler om NYC (så kommer man endnu mere i stemning). Her er nogle forslag:

 • Sex & The City – The Movie (både 1’eren og 2’eren)
 • Autumn in New York
 • The Devil Wears Prada
 • The Great Gatsby
 • Maid in Manhattan
 • Spiderman (skiller sig lidt ud fra tøsefilmene!)
 • 13 going on 30
 • Bee movie (så sød, man kan kun blive glad)
 • New Years Eve

annahathaway-frivillig-OCLzsn_I3JrKklKolCxS0Q

The Devil Wears Prada ^^

Ting at lave på selve NYC-turen
Sex & The City tour

SATC

trappe

envistrappe

Carries trappe ^^

cosmo

Jeg er selv den vildeste Sex & The City fan, jeg forguder den serie. Den er genial. Til de hardcore SATC-fans: Kan I gætte, hvilken begivenhed der foregår i netop denne restaurant, som ovenstående billede (det med lysekronerne) viser? Carrie og Mr. Big’s rehearsal dinner inden deres bryllup. Woaw. Det var ret så surrealistisk og vildt sjovt at opleve dette! Helt klart noget, som kan anbefales. Sørg for at bestil turen hjemmefra – turen varer 3,5 time og det er det hele værd. Jeg tænker, at jeg på et tidspunkt vil lave et Sex & The City indlæg, hvor jeg vil fortælle meget mere om denne tur 🙂

Nu hvor vi allerede er i tøsehjørnet med SATC, hvorfor så ikke også købe nogle lyserøde M&M’s fra M&M’s butikken på Times Square – mums de er gode!

M_M

Rockefeller by night – dette er ufattelig smukt! Personligt kan jeg bedre lide Rockefeller Center end Empire.

flooottt

Empire State Building om dagen – … skal jo alligevel opleves. Gør det fra om formiddagen – og kom tidligt, og husk at bestil billetterne hjemmefra!

Empire2

Gåtur i SoHo – Virkelig, virkelig hyggeligt område. Hyggelige spisesteder og lækre butikker! Rigtig New Yorker stemning (området hvor stort set alt fra Sex & The City er blevet filmet!!)

satc2

New York Public Library – Helt sikkert værd at besøge, og så er det gratis at komme ind!!

bib

Gå en tur på Brooklyn Bridge – skønt med en formiddagstur på Brooklyn Bridge. Måske man skulle prøve en aftentur næsten gang? Husk kameraet!

oooo

kkk

jjj

Central Park –  En løbetur eller en gåtur med noget lækkert fra Starbucks måske?

CentralPark kopi

centralpark

Paak

park kopi

Tag en spadseretur på Upper East Side. Virkelig flot kvarter og vildt fede lejligheder. Hyggeligt at gå at drømme lidt om, hvis man selv boede der! Måske du kan genkende noget fra Gossip Girl??

uppereastside

Køb nogle fine og lidt anerledes souvenirs med hjem. Jeg købte nedenstående, som jeg virkelig er glad for!

New York plakat

poster

Andre gode idéer 

 • Lad vær’ med at tage metroen hele tiden
  • Metrosystemet er lidt forvirrende, og det tager ofte lidt tid at vænne sig til det (siger jeg, som kunne fare vild i en telefonboks!), men det er ærgerligt at tilbringe hele sin tur i subwayen og køre fra seværdighed til seværdighed. Man får slet ikke oplevet byen på samme måde, hvis man blot er alle de obligatoriske steder. Det er fedt at udforske lidt selv og “fare vild” ind i mellem – så får du dig i hvert fald en unik tur. 🙂
 • Tid til kaffe
  • Nok er alle New Yorkere på farten, og det er let at blive revet med – lige pludselig tager man sig selv i at løbe rundt, som en kylling uden hoved! … Min pointe er: sørg for at tage dig tid til at hoppe et hyggeligt sted hen og snuppe en god kop kaffe eller te!
 • Brunch – god start på dagen
 • Anbefalet restaurant: Locanda Verde. Super godt sted, hvis man gerne vil ud at spise lækkert.
  • Adresse: 377 Greenwich St, New York, NY 10013, USA
  • Bestil bord her: Locanda Verde
 • Tag en tur på MoMa og bliv absolut chokeret over, hvor grim meget moderne kunst er! (se nedenstående billede).

kunst

 • Ground Zero + Museum
  • Svært at beskrive. Skal bare opleves. Så smuk og rørende en oplevelse, som giver et hjerteskærende indblik i 9/11.
 • Psst H&M er MEGA billigt
 • Brug en hel dag i mærkevare-outlettet Woodbury! Bestil turen her: Woodbury Outlet
  • Ralph Lauren
  • Nike
  • Tommy Hilfiger
  • Michael Kors
  • Chloé
  • … og meget mere til vildt lave priser
 • Til “shoppaholics’ne”: Tag afsted med en næsten tom kuffert! Jep. Jeg gjorde det, at jeg tog en masse af mine gamle, halvtarvelige sweatre, bluser og toppe med. Jeg tog halvtomme shampooflasker med, og ingen parfume (for det vidste jeg, at jeg alligevel skulle købe). Lad vær med at tage for mange par sko med – tag et par gamle kondisko med, som du alligevel kan smide ud. Når du så skal hjem, kan du kyle alt ud og putte alle dine nye lækre ting ned i kufferten! Og tag for guds skyld også en håndbagage kuffert med, hvor du også kan have tøj i!

halllooo

Det var lidt om New York. Jeg håber, at mit lille indlæg gav dig nogle gode idéer til, når du selv skal afsted – og hvis ikke du skal afsted, håber jeg, at indlægget har været med til at give dig en lille idé om, hvor skøn New York er! Jeg er i hvert fald selv kommet i stemning. 🙂 ! Tak fordi du gad læse med helt til den bitre ende!

Del.Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

Page with Comments

 1. Pingback: Endelig fr(i)edag
 2. Pingback: Paris 2016

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *